Υλικά
1 κιλό αρνί σε κύβους
1 κομμάτι ρίζα τζίντζερ
½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά
½ ποτήρι κόκκινο κρασί
χυμός κόκκινης πιπεριάς
3 ώριμες ντομάτες σε κύβους
2 μικρές καυτερές πιπεριές
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
½ κούπα πελτέ ντομάτας
Υλικά επικάλυψης του αρνιού
1 κιλό πατάτες βρασμένες
300 γρ. φέτα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
Υλικά μαρινάδας για το κρέας
250γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε με το γιαούρτι το κρέας για 2-3 ώρες.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ένα ένα, τα σοτάρουμε για 3-4′ και αφήνουμε το κρέας να βράσει, μέχρι να δέσει το ζουμί του και να γίνει σάλτσα πηχτή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Βράζουμε τις πατάτες, αλλά όχι πολύ. Τις πατάμε με το χέρι, με τη βοήθεια πιρουνιού. Ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη, το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε με το χέρι.
Όταν ψηθεί το κρέας το βάζουμε σε ένα πυρέξ ή γάστρα, ρίχνουμε το μείγμα της πατάτας, σκεπάζουμε μ’ αυτό το κρέας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.