skip to main | skip to sidebar

Pages

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΣΠΡΙΑ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
  • ΓΛΥΚΑ
  • ΠΙΤΕΣ
  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ινω - Μαγειρεματα

Σκορδαλιά

|

Υλικά


10 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες (ή και λιγότερες σκελίδες ανάλογα με την προτίμηση σας)
¼ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλιά νερό
2 κουταλιές αμύγδαλο ή καρύδι κοπανισμένο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση

Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Μουλιάζουμε τις φέτες σε κρύο νερό 2 λεπτά, τις στραγγίζουμε και πιέζουμε να φύγει το νερό.
Στη συνέχεια τις τρίβουμε με τα δάκτυλα για να διαλυθούν, ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί με το πιρούνι ή στο μπλέντερ να γίνει μια κρέμα.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »

Blog Archive

  • ►  2011 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
  • ▼  2010 (39)
    • ►  Οκτωβρίου (3)
    • ►  Σεπτεμβρίου (4)
    • ►  Αυγούστου (1)
    • ▼  Ιουλίου (16)
      • Mελιτζανόπιτα
      • Σούπα φασολιών με μπέικον
      • Σουπιές κρασάτες
      • Τονοσαλάτα πικάντικη
      • Ρύζι με θαλασσινά
      • Φακές με λουκάνικο
      • Αρνάκι κεμπάπ στο φούρνο
      • Φακές σαλάτα με μπαλσάμικο
      • Πιροσκί με κιμά
      • Σκορδαλιά
      • Σούπα βελουτέ με κίτρινη κολοκύθα και καλαμπόκι
      • Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας
      • Χταποδοκεφτέδες
      • Μοσχαράκι με γιαούρτι
      • Κολοκυθόπιτα γλυκιά
      • Ταλιατέλες με σολομό
    • ►  Ιουνίου (15)
Copyright (c) 2010 Ινω - Μαγειρεματα. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission. Free Backlinks