ΥΛΙΚΑ
•1 κίτρινο κολοκύθι περίπου 3 κιλά
•¾ φλυτζανιού λάδι
•1 φλυτζάνι ζάχαρη
•½ φλυτζάνι μέλι
•2 - 3 φλυτζάνια καρύδια
•2 - 3 φλυτζάνια σταφίδα μαύρη και σουλτανίνα
•3 κουταλιές σησάμι
•κανέλλα αρκετή
•1 κουταλάκι αλάτι
•4 φύλλα ζυμωτά ή 6 - 7 έτοιμα
•Δόση για ταψί φούρνου
Κόβουμε στη μέση το κολοκύθι. Πετάμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό του και ή το τρίβουμε κομμάτι - κομμάτι με τον κρεμμυδοτρίφτη ή το ξύνουμε ολόκληρο το (κάθε μισό κομμάτι) με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε το αλάτι στο κολοκύθι και αφού το αφήσουμε να σουρώνει για αρκετή ώρα, το στίβουμε με τις χούφτες μας για να βγάλει τα υγρά του.
Βάζουμε το κολοκύθι και το λάδι μέσα σε μια ρηχή κατσαρόλα και το ψήνουμε πάνω στη φωτιά για να χάσει και άλλα υγρά και να μαραθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Στο ταψί του φούρνου αφού το αλείψουμε με λάδι τοποθετούμε τα 2 φύλλα και τα λαδώνουμε και αυτά. Απλώνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα που τα αλείβουμε και αυτά με λάδι και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.