skip to main | skip to sidebar

Pages

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΣΠΡΙΑ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
  • ΓΛΥΚΑ
  • ΠΙΤΕΣ
  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ινω - Μαγειρεματα

Μεθυσμένο μοσχαράκι αλα κρεμ

|

Υλικά (για 2 άτομα):


•½ κιλό μοσχάρι
•1 κούπα κρέμα γάλακτος
•1 ποτήρι μαυροδάφνη
•1 μέτριο κρεμμύδι
•1 σκελίδα σκόρδο
•1/3 κούπας ελαιόλαδο
•2 κούπες ρύζι σπυρωτό
•αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:
•Παίρνουμε το μοσχαράκι κομμένο σε μικρά κομματάκια (κάθε κομμάτι να αντιστοιχεί σε 2 μπουκιές περίπου). Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Το βράζουμε για 15 - 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) περίπου για να μαλακώσει το κρέας.

•Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε καλά να φύγει ο αφρός και το τυχόν αίμα.

•Σε μια άλλη κατασαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού κάψει καλά, ρίχνουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο ψιλοκομμένα. Μόλις τσιγαριστούν, προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές. Το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει και για να μην καεί από καμμία πλευρά.

•Μόλις πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, το σβήνουμε με την μαυροδάφνη. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό, ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά maximum.

•Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και τα πιπέρια και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να βράσει στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια για 15 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα αποκτήσει ένα καφέ χρώμα, το κρέας είναι έτοιμο.

Σερβίρεται με ρύζι σπυρωτό περιχυμένο με την σάλτσα του κρέατος. Συνοδεύεται με κόκκινο ημίγλυκο ή ξηρό κρασί.

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »

Blog Archive

  • ►  2011 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
  • ▼  2010 (39)
    • ►  Οκτωβρίου (3)
    • ►  Σεπτεμβρίου (4)
    • ►  Αυγούστου (1)
    • ►  Ιουλίου (16)
    • ▼  Ιουνίου (15)
      • Ρεβυθοκεφτέδες
      • Κοτόπουλο με φέτα και ελιές
      • Προβατίνα Βραστή
      • Μουσακάς
      • Γαλακτομπούρεκο
      • Πέστροφα ψητή με πατατοσαλάτα
      • Aρνάκι ψητό με μέλι
      • Καλαμάρια γεμιστά
      • Κέικ σοκολάτας
      • Cheesecake απλό
      • Μακαρονάδα με τόνο
      • Γαρίδες σαγανάκι
      • Κυριακάτικο χοιρινό στη γάστρα
      • Μεθυσμένο μοσχαράκι αλα κρεμ
      • Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο
Copyright (c) 2010 Ινω - Μαγειρεματα. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission. Free Backlinks