skip to main | skip to sidebar

Pages

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΣΠΡΙΑ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
  • ΓΛΥΚΑ
  • ΠΙΤΕΣ
  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ινω - Μαγειρεματα

Aρνάκι ψητό με μέλι

|


Aρνάκι ψητό με μέλι

Υλικά

1 μπούτι αρνίσιο (1750γρ)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμός από μισό πορτοκάλι
3 κουταλιές σούπας μέλι
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αλείφουμε το αρνίσιο μπούτι με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Το τοποθετούμε σε ταψί, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μία ώρα.

Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 βαθμούς, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για μισή με μία ώρα ακόμη, ώσπου να ψηθεί καλά το κρέας και να ροδίσει η επιφάνειά του.
Ανακατεύουμε το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού με το μέλι και αλείφουμε το μπούτι τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος.

Το αφήνουμε να “σταθεί” για 10 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, πριν το κόψουμε σε φέτες.
Το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή ζυμαρικά.

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »

Blog Archive

  • ►  2011 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
  • ▼  2010 (39)
    • ►  Οκτωβρίου (3)
    • ►  Σεπτεμβρίου (4)
    • ►  Αυγούστου (1)
    • ►  Ιουλίου (16)
    • ▼  Ιουνίου (15)
      • Ρεβυθοκεφτέδες
      • Κοτόπουλο με φέτα και ελιές
      • Προβατίνα Βραστή
      • Μουσακάς
      • Γαλακτομπούρεκο
      • Πέστροφα ψητή με πατατοσαλάτα
      • Aρνάκι ψητό με μέλι
      • Καλαμάρια γεμιστά
      • Κέικ σοκολάτας
      • Cheesecake απλό
      • Μακαρονάδα με τόνο
      • Γαρίδες σαγανάκι
      • Κυριακάτικο χοιρινό στη γάστρα
      • Μεθυσμένο μοσχαράκι αλα κρεμ
      • Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο
Copyright (c) 2010 Ινω - Μαγειρεματα. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission. Free Backlinks