skip to main | skip to sidebar

Pages

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΟΣΠΡΙΑ
  • ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
  • ΓΛΥΚΑ
  • ΠΙΤΕΣ
  • ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΖΥΜΑΡΙΚΑ
  • ΚΡΕΑΤΙΚΑ

Ινω - Μαγειρεματα

Προβατίνα Βραστή

|


Υλικά

2 κιλά προβατίνα με κόκκαλο σε μερίδες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και νεροβράζουμε την προβατίνα για μία ώρα περίπου, ξαφρίζοντας την συχνά. Κατόπιν τοποθετούμε την προβατίνα σε μια πιατέλα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Προσθέτουμε στη συνέχεια την προβατίνα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 3 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2΄5-3 ώρες προσθέτοντας, αν χρειαστεί νερό.
Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

« Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση »

Blog Archive

  • ►  2011 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
  • ▼  2010 (39)
    • ►  Οκτωβρίου (3)
    • ►  Σεπτεμβρίου (4)
    • ►  Αυγούστου (1)
    • ►  Ιουλίου (16)
    • ▼  Ιουνίου (15)
      • Ρεβυθοκεφτέδες
      • Κοτόπουλο με φέτα και ελιές
      • Προβατίνα Βραστή
      • Μουσακάς
      • Γαλακτομπούρεκο
      • Πέστροφα ψητή με πατατοσαλάτα
      • Aρνάκι ψητό με μέλι
      • Καλαμάρια γεμιστά
      • Κέικ σοκολάτας
      • Cheesecake απλό
      • Μακαρονάδα με τόνο
      • Γαρίδες σαγανάκι
      • Κυριακάτικο χοιρινό στη γάστρα
      • Μεθυσμένο μοσχαράκι αλα κρεμ
      • Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο λεμονάτο
Copyright (c) 2010 Ινω - Μαγειρεματα. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission. Free Backlinks